aprilie 26, 2024
Anvelope De varaTestTeste cauciucuri

Test anvelope de vara 2021 – AUTO BILD

Marele test al anvelopelor de vara 2021: comparatia a mai mult de 50 de anvelope

Testul a fost efectuat cu 53 de anvelope pe dimensiunea 205/55R16. La prima examinare de securitate au iesit neajunsurile la unele dintre anvelope.

In 2021 revista AUTO BILD testeaza anvelope de vara in dimensiunea 205/55R16 care este cea mai cautata dimensiune in Europa. Aceasta dimensiune este pe majoritatea autovechiculele din categoria compacta, cum ar fi VW Golf, Seat Leon, Audi A3, Skoda Octavia, Peugeot 308, BMW seria 1si Opel Astra. Mai mult de 50 de anvelope au fost procurate anonim. In runda eliminatorie de siguranta s-au verificat distantele de franare pe asfalt uscat si umed. Doar anvelopele cu rezultate bune au fost trecute la urmatoarea verificare, care este aqvaplanarea, testul de conductivitate si testul Milage.

Asa cum era de asteptat, marcile premium s-au clasat fruntase la controlul de securitate. La marcile

rentabile Kumho Ecsta HS51 si Falken Ziex ZE 310 s-au clasat remarcabil, terminand intre primii 10. Ca si un lucru de remarcat la cumparare este anvelopa de la Pirelli P7, deoarece sub acest nume sunt mai multe modele de anvelopa, diferenta este ascunsa la insciptiile cu litere mici.

Doar 20 de anvelope s-au clasat in testul final

De si testul inca nu s-a terminat, rezultatele testelor de securitate deja le cunoastem. In primul tabel avem cei 20 de finalisti. In al doilea tabel sunt rezultatele la testul de franare a celorlalti 33 de participanti.