aprilie 20, 2024
Anvelope De iarna

10 motive pentru care aveti nevoie de anvelope de iarnă

Până în prezent, multor oameni nu le pasă că, de îndată ce temperatura medie ajunge la 7 grade sau mai jos, este recomandabil să treci la anvelopele de iarnă pentru o siguranță și o manevrabilitate corespunzătoare. Dar care sunt celelalte argumente pentru utilizarea anvelopelor de iarnă?

10 motive pentru a folosi o anvelopă de iarnă

1. Performanță excelentă pe timpul iernii, control și capacitate de răspuns mai bune = mai multă siguranță pentru tine și familia ta

Siguranța la condus în timpul iernii depinde de capacitatea de a menține performanța normală a vehiculului (cum ar fi frânarea și virajul) și manevrabilitatea în condiții dificile de iarnă. Spre deosebire de alte tipuri de anvelope, anvelopele de iarnă sunt concepute special pentru acest scop.

2. Statisticile sugerează, de asemenea, că anvelopele de iarnă contribuie la o mai bună manevrabilitate

Anvelopele de iarnă ajută la menținerea controlului vehiculului dumneavoastră în condiții de iarnă și vă ajută să manevrezi pentru a evita problemele.

3. Dacă aveți anvelope care nu sunt de iarnă, este posibil ca acestea să nu fie potrivite pentru utilizare pe timp de iarnă

„Anvelope de patru sezoane” este adesea un nume exagerat. Chiar și majoritatea anvelopelor echipamente originale (OE) nu oferă o aderență adecvată în timpul iernii. Pentru performanțe maxime de iarnă, anvelopele de iarnă sunt singura soluție.

4. Anvelopele de iarnă sunt în general recomandate de profesioniștii în anvelope și experții auto

Nu este trucul că producătorii vor să vândă mai multe anvelope. Sunt necesare deoarece anvelopele de iarnă au evoluat enorm în ceea ce privește controlul și performanța condusului de iarnă. Chiar și producătorii de vehicule promovează beneficiile anvelopelor de iarnă, spunând: „Dacă temperatura este sub 7 grade, manevrabilitatea și frânarea vehiculului pot fi îmbunătățite cu anvelope de iarnă concepute special pentru a maximaliza tracțiunea pe vreme rece”.

anvelopa de iarna

5. Am avut o experiență destul de negativă de condus pe drumurile de iarnă

Majoritatea oamenilor care conduc iarna își amintesc experiența de condus atunci când se aflau într-o situație dificilă – când tracțiunea lipsea în esență și fiecare atingere a pedalei de frână declanșa cu puțină eficacitate intervenția ABS. Dar acest lucru nu trebuie să fie cazul! Cu anvelopele de iarnă, puteți experimenta adevărata încredere în conducerea iernii și puteți menține controlul asupra vehiculului chiar și în condiții de drum insidioase.

6. Folosirea anvelopelor de iarna este obligatorie in majoritatea tarilor europene

De ce? Deoarece conducerea pe timp de iarnă cu alte tipuri de anvelope este, fără îndoială, o decizie prost luată și neglijentă. Există o diferență uriașă de performanță între anvelopele de iarnă și alte anvelope pe drumurile de iarnă.

7. Conducerea pe timp de iarnă este deosebit de periculos

Statisticile susțin ceea ce știu deja șoferii care conduc deja iarna – conducerea în condiții nefavorabile de iarnă este o actiune periculoasă. Anvelopele de iarnă vă vor ajuta să luptați împotriva acestor condiții periculoase de drum și să vă protejați pe dumneavoastră și familia dumneavoastră.

8. Anvelopele de iarnă sunt o parte esențială a echipamentului de siguranță

Anvelopele de iarnă se încadrează în aceeași categorie cu centurile de siguranță în trei puncte, scaunele pentru copii, airbag-urile, frânele antiiblocare (ABS) și toate celelalte dispozitive standard de siguranță ale vehiculului.

Există o diferență egală sau chiar mai mare de distanță de frânare între anvelopele de iarnă și alte tipuri de anvelope de pe aceeași mașină, frânând cu aceeași viteză în condiții nefavorabile de drum de iarnă.

9. Trecerea la anvelopele de iarnă este un proces simplu și direct

Anvelopele de iarnă nu sunt doar pentru pasionații de mașini sau experții în anvelope. Odată ce ați folosit anvelopele de iarnă, nu va trebui să vă mai gândiți la instalarea lor pe vreme rece. Înlocuirea anvelopelor de iarnă în toamnă va deveni o rutină anuală pe care veți fi bucuros să o preluați în schimbul beneficiilor de condus pe timp de iarnă.

10. Odată ce ai experimentat conducerea cu o anvelopă de iarnă, nu vei fi mulțumit cu mai puțin!

Pentru mulți șoferi, prima dată când folosesc anvelope de iarnă este cu adevărat „OMG!” moment. Ne dorim ca toate experiențele tale de condus de iarnă să fie sigure și pozitive.

Sursa: https://www.tirebuyer.com/education/top-ten-reasons-you-need-winter-tires

Alegeți din gama noastră de anvelope de iarnă.