noiembrie 21, 2024
Uncategorized

Dictionar AdBlue: ce este adblue și de ce să-l folosești?

AdBlue este un aditiv folosit pentru a reduce emisiile la vehiculele diesel moderne și unele motoare pe benzină. De ce este necesar să folosiți un aditiv? Din ce este făcută exact și ce se întâmplă dacă rămâneți fără el în timp ce conduceți? În articolul nostru, gasiti răspuns la cele mai frecvente întrebări despre aditivul AdBlue!

9 cele mai frecvente întrebări despre AdBlue

1. Ce este AdBlue și de ce să-l folosești?

Aditivul AdBlue este cunoscut sub numele de AUS 32 și lichid de evacuare diesel. Cele două componente principale ale sale sunt ureea pură și apa demineralizată. Scopul său este de a reduce emisiile de oxid de azot (NOx) de la vehiculele diesel. Acesta este motivul pentru care majoritatea ambalajelor produselor sunt etichetate „Aditiv de reducere a NOx”. Standardele de mediu care guvernează emisiile de NOx în Uniunea Europeană s-au schimbat de-a lungul anilor, după cum urmează.

  • EURO I (1992): 8 g / kWh
  • EURO II (1995): 7 g/kWh
  • EURO III (1999): 5 g/kWh
  • EURO IV (2006): 3,5 g / kWh
  • EURO V (2009): 2 g / kWh
  • EURO VI (2014): 0,4 g / kWh

Pentru a se asigura că emisiile de NOx nu depășesc cerințele legale aplicabile, vehiculele moderne diesel utilizează aditivul AdBlue.

2. Preț AdBlue: cât costă aditivul AdBue?

Când căutați termenul preț AdBlue, este posibil să găsiți ceva surprinzător. Prețul aditivului de curățare a gazelor de eșapament prezintă o variație semnificativă. Prețul produselor disponibile în ambalaje de 10 litri variază între 70 și 150 de lei. Este important să cumpărați aditivi de origine dovedită numai de la un dealer autorizat! Aditivii AdBlue de origine și compoziție dubioase pot deteriora motorul diesel.

3. Deficitul AdBlue: ce a cauzat deficitul temporar?

S-au scris o mulțime de articole despre deficitul temporar de AdBlue în ultimul trimestru al anului 2021. Dar ce ar fi putut cauza deficitul? Fenomenul s-a datorat creșterii prețului pe piața mondială a gazelor naturale, care este esențial pentru producerea aditivului. Din cauza prețurilor mai mari, producția s-a oprit în mai multe fabrici internaționale. O altă problemă a fost cererea crescută din cauza cumpărătorilor de panică.

4. Ce conține aditivul AdBlue? Cât timp se poate păstra?

Cele două componente principale ale aditivului AdBlue sunt:

  • 32,5% uree și
  • 67,5% apă demineralizată deionizată.

5. Perioada de valabilitate AdBlue: cât timp poate fi depozitat aditivul?

Este important ca produsul să poată fi păstrat în ambalaj sigilat timp de 1 an în condițiile de păstrare indicate pe ambalaj. Aditivul AdBlue expirat își pierde eficacitatea și trebuie evitat. Astfel, termenul de valabilitate al AdBlue este de 1 an.

6. Ce se întâmplă dacă rămân fără AdBlue?

Mulți proprietari de vehicule diesel începători se întreabă ce se întâmplă dacă rămân fără AdBlue? Sistemul SCR (sistem de reducere catalitică selectivă) interzice pornirea motorului în prezența unei defecțiuni tehnice sau in absența  unui aditiv. Sistemul de control al emisiilor semnalează când nivelul aditivului AdBlue este scăzut, astfel încât lichidul să poată fi completat în timp. Dacă operatorul vehiculului nu completează lichidul AdBlue, sistemul va reduce puterea motorului pentru un consum mai eficient de combustibil. Puterea normală a motorului este restabilită după completarea lichidului.

7. Unde este stația de alimentare cu AdBlue?

Exista stații de alimentare cu AdBlue la multe benzinarii, aditivul poate fi alimentat de la un cap de sondă. De obicei, este posibil să cumpărați produse îmbuteliate de 2 și 10 litri în aceste locații.

8. Unde se află rezervorul de AdBlue?

Punctul de încărcare AdBlue este de obicei situat lângă punctul de încărcare diesel. Este important ca rezervorul de AdBlue să fie separat de rezervorul de motorină. Capacul punctului de încărcare este de obicei albastru și este marcat „AdBlue”. Unii producători plasează stația de încărcare AdBlue în compartimentul motorului sau portbagaj.

9. Cum se calculează consumul de AdBlue?

Determinarea exactă a consumului de AdBlue este influențată de tipul de vehicul și de condițiile de utilizare. Reprezintă 4% din consumul de combustibil. Ca regulă generală, este acceptabil ca AdBlue să consume 1,5 litri la 100 de kilometri. Astfel, un rezervor de AdBlue de 50 de litri poate stoca aditivul necesar pentru a parcurge o distanta de aproximativ 3333 de kilometri.

Adblue

Sfaturi de cumpărare AdBlue: Ce ar trebui să știți despre cumpărarea lichidului AdBlue

Mai jos sunt câteva sfaturi utile pentru a vă ajuta să cumpărați lichid AdBlue.

Sfaturi de cumpărare AdBlue:

  • Cumpărați numai AdBlue de origine dovedită!
  • Evitați să cumpărați aditivi din surse nesigure! În timp ce un preț bun poate fi tentant, un lichid de proastă calitate poate provoca daune costisitoare motorului tău!
  • Perioada de valabilitate a AdBlue este de 1 an. Evitați să acumulați prea mult AdBlue!
  • Merită să cumpărați într-un pachet mai mare, deoarece acele produse au un cost unitar mai mic.
  • Vă recomandăm să verificați prețurile online înainte de a cumpăra. Prețul produselor AdBlue variază foarte mult.

Este recomandabil să depozitați 10 litri de AdBlue în mașină, astfel încât rezervorul să poată fi umplut cu ușurință dacă este necesar. AdBlue îngheață la -11 ° C! Acest lucru poate face ca lichidul stocat în mașina neîncălzită să înghețe în timpul iernii.

Cumpărarea unei anvelope Faceți mai ușor cumpărarea și înlocuirea anvelopelor. Alege magazinul online anvelonet.ro!