aprilie 25, 2024
AnvelopeBază de cunoștințeService

Ce este centrarea? Centrarea anvelopelor – enciclopedie

Echilibrarea roții se numește centrare cu cuvânt străin. Centrul de greutate al anvelopei se modifică din cauza uzurii și a forțelor în timpul utilizării normale. Acest lucru poate duce la o creștere a oscilației. Centrarea reduce vibrațiile și amortizarea. În articolul nostru, răspundem la cele mai frecvente întrebări despre centrarea anvelopelor.

Ce este centrarea?

Scopul centrarii este de a echilibra rotile, adica de a centra centrul de greutate al rotii. Poziția centrului său de greutate se poate modifica din cauza forței în timpul utilizării normale și chiar și cu depozitarea adecvată. În timpul centrarii, greutățile de echilibrare din fier și zinc sunt folosite pentru a influența distribuția greutății după măsurare.

Acest lucru poate avea o serie de consecințe negative, cum ar fi:

  • Poate provoca vibrații crescute la viteze mai mari.
  • Există o reducere semnificativă a confortului.
  • Puteți crește forțele negative asupra șasiului / rulmenților roților, scurtând semnificativ durata de viață a acestor piese.

Vă recomandăm să solicitați un serviciu de centrare de fiecare dată când anvelopele de sezon. Poate fi necesar să echilibrați roțile după 15.000 de kilometri sau după un impact puternic asupra anvelopelor.

Avantajele centrarii roților

Centrarea roților este, de asemenea, inevitabilă pentru șoferii care păstrează seturile de anvelope sezoniere pe o jantă separată. Următoarele sunt avantajele cheie ale centrarii roților.

Avantajele echilibrarii roților:

  • Anvelopa centrată corespunzător îmbunătățește experiența de conducere și crește siguranța.
  • Permite un trafic stabil și fără vibrații chiar și la viteze mari.
  • Previne uzura prematură a anvelopelor și deprecierea ridicată.
  • Reduce riscul de deteriorare din cauza vibrațiilor crescute.
centrare
Car mechanic changing wheels in car

Întrebări frecvente despre centrare

Când se face centrarea?

Centrarea se face de cel puțin două ori pe an. În plus, vă recomandăm să solicitați asistență profesională pentru centrare la fiecare 15.000 de kilometri sau după o forță mai mare asupra anvelopelor.

Se poate evita centrarea?

Centrarea nu poate fi evitată, chiar dacă anvelopele de sezon sunt pe jante separate. Chiar și în condiții de trafic normal, urban, anvelopele sunt supuse unor forțe continue. În consecință, distribuția greutății roții se modifică în timp. Chiar și cu anvelopele depozitate corespunzător, distribuția greutății se poate modifica ușor.

Care este esența centrarii cauciucului?

Esența centrarii cauciucului este centrarea centrului de greutate al roții, cu alte cuvinte. Acest lucru reduce semnificativ vibrațiile chiar și la viteze mari.

Centrare vs. echolibrare: care este numele corect?

În forumurile online, postările de blog și comentariile, întâlniți adesea termenul „centrare”. Echilibrarea unei anvelope este, într-un cuvânt străin, numită pe bună dreptate centrare. Fluxul de lucru este uneori numit eronat centrare.

rezumat

Esența centrării, sau așa cum este adesea numită în mod greșit „centrare”, este echilibrarea roților. Pentru aceasta se folosesc echipamente speciale de măsurare și greutăți pentru roți. Esența procedurii este influențarea optimă a distribuției greutății. Ca urmare a centrarii, senzatia de confort creste semnificativ, forta negativa care actioneaza asupra sasiu este redusa, crescand astfel durata de viata a pieselor.

Cumpărarea unei anvelope Faceți mai ușor cumpărarea și înlocuirea anvelopelor. Alege magazinul online anvelonet.ro!