noiembrie 21, 2024
Bază de cunoștințeService

Folosind kitul de reparare a perforațiilor pas cu pas

Una dintre cele mai frecvente defecțiuni ale anvelopelor este o anvelopă pe pană. Deteriorarea structurală a suprafeței de rulare este cauzată de un obiect străin sau de o forță externă. Ca urmare a presiunii reduse în anvelopă, anvelopa poate deveni inutilizabilă în scurt timp. Există multe modalități de a repara deteriorarea neplăcută și periculoasă a anvelopelor: trusă de reparare a perforației, roată de rezervă, cauciuc rezistent la perforare. Subiectul articolului nostru este utilizarea trusei de reparare a perforațiilor, care este simplu și rapid de învățat. Vă prezentăm, de asemenea, metodele alternative de reparare a perforațiilor disponibile.

Kit de reparare a perforației, roată de rezervă sau anvelopă rezistentă la perforare: ce ar trebui să aleg?

1. Kit de reparare a defectelor

Trusa de reparare a perforațiilor este un echipament auto utilizat pentru corectarea temporară a deteriorării anvelopelor mai mici. Este ușor de utilizat și poate fi învățat rapid. Nu înlocuiește o schimbare a anvelopei, totuși, în cazurile în care nu este disponibilă o roată de rezervă, poate fi o soluție utilă pentru a face față unui cauciuc in pana.

Avantajele trusei de reparare a defecțiunilor:

  • Este o soluție rapidă și imediată pentru tratamentul puncției.
  • Este ușor de utilizat și poate fi învățat rapid citind instrucțiunile.
  • Setul de reparare a perforațiilor are un preț rezonabil și poate fi achiziționat de la majoritatea magazinelor auto.
  • Este o soluție temporară sigură în caz de deteriorare minoră a pneurilor.

Dezavantajele trusei de reparare a defectelor:

  • Dezavantajul este că nu poate fi utilizat pentru leziuni mari de cauciuc rupte sau deteriorarea structurală a peretelui lateral.
  • După ce ați folosit reparatorul de anvelope, puteți circula cu viteză redusă. Viteza maximă admisă este întotdeauna inclusă în descrierea produsului. Există adesea un autocolant de avertizare în echipament.
  • Nu numai viteza, ci și distanța maximă care poate fi parcursă este limitată. În general, distanța maximă pe care o poate parcurge o mașină după o reparație a unei perforații este de 200 de kilometri.
  • Mai multe truse de reparare a perforațiilor au un miros chimic puternic, iritant.
  • După utilizarea trusei de reparare a perforațiilor, este întotdeauna necesar să înlocuiți anvelopele și senzorul TPMS .
Folosind kitul de reparare a perforațiilor

2. Roată de rezervă (înlocuire roată)

Există vreo ruptură în banda de rulare? Deteriorări laterale ale roții? În acest caz, doar roata de rezervă poate ajuta.

Avantajele schimbării roților:

  • Este o soluție sigură în cazul oricărei avarii ale roții.
  • Folosind o roată de rezervă, puteți conduce la viteza normală maximă.
  • Un alt avantaj este că nici nu este necesară reducerea distanței de parcurs.

Dezavantajele schimbării roților:

  • Schimbarea unei roți este o sarcină care necesită timp. Chiar și pentru oamenii cu experiență, poate fi o sarcină de 30-60 de minute.
  • Oprirea pe banda de oprire este periculoasă, chiar și cu măsurile de precauție adecvate.
  • Te pregătești pentru o întâlnire și porți o rochie elegantă? Atunci ar fi mai bine să chemi ajutor! Nu poți scăpa schimbând o roată cu haine curate!
  • Deși cu pregătirile necesare, chiar și un profan poate efectua montarea roții de rezervă în mod profesionist, dar dacă nu cunoașteți etapele procesului de lucru, cereți ajutorul unui profesionist.

3. Cauciuc rezistent la defecte

anvelopă rezistentă la perforare este o anvelopă ranforsată pe flanc, adesea numită anvelopă autoportabilă din cauza flancurilor duri. Vă poate ajuta să ajungeți la cea mai apropiată benzinărie sau atelier de reparații anvelope în cazul deteriorării anvelopelor.

Avantajele cauciucului rezistent la defecte:

  • Poate rămâne operațional în ciuda scăderii presiunii cauzate de deteriorarea cauciucului.
  • Reduce riscul de planificare, făcând conducerea mai sigură.

Dezavantajele cauciucului rezistent la defecte:

  • Anvelopele rezistente la perforare sunt de obicei cu 30% mai scumpe decât anvelopele convenționale.
  • Poate fi folosit numai pe mașinile care au un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS).
  • Doar 50-80 de kilometri pot fi parcursi cu o anvelopă deteriorată rezistentă la perforare.
  • Cu anvelope defecte rezistente la perforare, max. puteți conduce cu o viteză de 80 de kilometri pe oră.

Folosind un kit de reparații

Acum că v-am prezentat opțiunile disponibile în cazul unei perforații, este timpul să detaliem modul de utilizare a trusei de reparare a perforației.

Utilizarea trusei de reparare a defecțiunilor:

  1. Pas: După detectarea puncției, stabilizați mașina, trageți încet până la o oprire sigură! Reduceți treptat viteza mașinii și alegeți să rostogoliți în loc să frânați brusc!
  2. Pas: Îmbrăcați o vestă reflectorizante, plasați triunghiurile de avertizare de blocare și asigurați-vă că instalarea anvelopei este sigură!
  3. Pas: Dacă te-ai hotărât să folosești trusa de reparare a perforațiilor, caută echipamentul din mașină! Citiți manualul de utilizare al produsului și urmați instrucțiunile acestuia. Următorii pași au doar scop informativ.
  4. Pas: Dacă deteriorarea a fost cauzată de un corp străin care a străpuns banda de rulare, lăsați-l în anvelopă!
  5. Pas: Scoateți autocolantul de avertizare din trusa de reparare a perforației și plasați-l în colțul de jos al parbrizului. Acest lucru vă reamintește să nu depășiți limita maximă de viteză.
  6. Pas: Conectați lichidul de încărcare la compresorul oprit! După aceea, nu dezasamblați sticla și compresorul, deoarece lichidul de umplere se va scurge!
  7. Pas: Scoateți capacul de praf de pe supapă, apoi conectați furtunul la supapa de aer.
  8. Pas: Porniți compresorul.
  9. Pas: Suflați roata pentru timpul necesar. Durata exactă este inclusă în instrucțiunile produsului. De obicei, este necesar să lăsați compresorul pornit timp de 5-10 minute.
  10. Pas: Opriți compresorul și verificați presiunea în anvelope. Dacă presiunea în anvelope este corectă, scoateți compresorul, deșurubați furtunul și puneți capacul de protecție!
  11. Pas: Respectați distanța maximă de condus și limita de viteză specificate în descrierea produsului și vizitați cea mai apropiată stație de service pentru anvelope!

Achiziționează anvelope de la cea mai sigură sursă de aprovizionare, în cel mai simplu mod posibil: anvelonet.ro magazinul tău online pentru anvelope!