aprilie 19, 2024
AnvelopeAnvelope De iarnaBridgestoneContinentalFalkenGoodyearPirelliTeste cauciucuriToyoVredestein

Iată primul test de anvelope de iarnă din 2019

Auto Auto und Sport (AMS) din Germania a testat anvelopele de iarnă ale vehiculelor pentru orice teren, destinate circulației în orașe, adică a SUV-urilor din ce în ce mai populare (Sport Utility Vehicle). In competiția a celor 11 mărci Falken s-a poziționat în fața mărcilor Pirelli și Nokian.

SUV-urile sunt una dintre mașinile preferate din Europa, conform statisticilor în prima jumătate a anului 2019 vânzarea acestei categorii a fost cea mai mare. Chiar și din acest motiv este interesant testul AMS care încă înainte de sosirea iernii a testat 11 mărci diferite de anvelope de iarnă de dimensiunea 215/55 R 17.

De această dată, autovehiculul testat a fost un Volkswagen T-Roc, ceea ce nu este o coincidență: AMS a vrut să testeze anvelopele de iarnă pe SUV-ul cu tracțiune cu roți din față. Acesta este un mod de acționare caracteristic mai ales pentru autoturismele de categorie medie, dar alegerea a căzut pe marca VW și din cauza faptului că intenția a fost să se prezinte anvelopele de iarnă pe vehicule pentru orice teren, care sunt tot mai populare în cadrul proprietarilor auto.

Cum pot fi testate anvelopele de iarnă în septembrie?

În cea mai mare parte a Europei, în septembrie ne-am bucurat de ultimele zile călduroase de toamnă, așa că întrebarea este corectă: unde a fost posibil să fie testate anvelopele de iarnă?

AMS a ales în acest scop Finlanda, găsind condiții la nord de Cercul Polar Nordic, potrivite pentru efectuarea testelor de anvelope de iarnă deja în luna septembrie.

Zăpadă, îngheț, umiditate, toate acestea fiind necesare pentru a pune anvelopele de iarnă sub sarcină pe care orice șofer le poate întâlni iarna.

Ofertele bune și cele mai bune

Câștigătorul absolut de test cu această ocazie a fost anvelopa Goodyer cu modelul UltraGrip Performance Plus, dar Bridgestone Blizzak LM005 s-a comportat de asemenea bine.

Nu cu mult au rămas în urmă de la cei mai buni anvelopele Falken Eurowinter HS01 și Toyo Snowprox S954. Testul de anvelope de iarnă Falken efectuat de revista auto a arătat că are performanțe bune în condiții de zăpadă, motiv pentru care – la fel ca și Toyo – a primit o evaluare bună. Falken a avut un succes deosebit în testele de acvaplanare, care au arătat modul în care se comportă anvelopele la alunecarea pe apă.

Acest lucru poate fi deosebit de interesant, având în vedere condițiile rutiere din ţară, unde întâlnim deseori pete de apă din cauza defecțiunilor de drum. În acest caz, sau în cazul camioanelor sau autobuzelor care lovesc apa sub mașina noastră, este foarte important ca canalul de profil a anvelopelor să evacueze corect apa. În caz contrar, autovehiculul poate deveni chiar nemanevrabil, iar anvelopa de iarnă Falken este una dintre cele mai bune pe baza acestor teste.

Clasamentul general al anvelopelor de iarnă la testul AMS

  1. Goodyear Ultragrip Performance Plus
  2. Bridgestone Blizzak LM005
  3. Vredestein Wintrac Pro
  4. Continental TS 850 P
  5. Michelin Alpin 6
  6. Hankook i*cept evo²
  7. Falken Eurowinter HS01
  8. Toyo Snowprox S954
  9. Pirelli Winter Sottozero 3
  10. Giti Winter W1
  11. Nokian WR Snowproof