aprilie 26, 2024
Bază de cunoștințe

Îngrijirea anvelopelor: curățare și depozitare profesională a roții

Îngrijirea profesională a anvelopelor poate ajuta la prevenirea anumitor deteriorări ale anvelopelor. Dacă doriți să preveniți deformarea anvelopelor, atunci stabilirea unei rutine adecvate de îngrijire a anvelopelor este inevitabilă. În articolul nostru, vă prezentăm cele mai bune sfaturi pentru depozitarea și curățarea anvelopelor!

Avantajele îngrijirii profesionale a anvelopelor

1. Reducerea amortizarii

Doriți să vă protejați anvelopele de îmbătrânirea prematură și de deprecierea excesivă? Ca urmare a curățării insuficiente și a depozitării necorespunzătoare, anvelopele pot fi deteriorate, deformate, devin inutilizabile și trebuie înlocuite înainte de timp. Reduceți deprecierea anvelopelor cu îngrijire profesională a anvelopelor!

2. Economii de costuri și conștientizarea mediului

Datorită deprecierii crescute, durata de viață a produsului din cauciuc este scurtată. Acest lucru duce nu numai la cheltuieli suplimentare, ci și la o creștere a amprentei ecologice. Îngrijirea profesională a anvelopelor poate reduce cantitatea de deșeuri periculoase generate pentru mediu. Un studiu din 2019 al Universității de Tehnologie din Lublin din Polonia a examinat impactul anvelopelor asupra mediului. În analiză a fost examinat întregul ciclu de viață al produsului, astfel încât s-a luat în considerare:

  • producerea de materii prime,
  • de fabricație,
  • folosește și 
  • povara mediului cauzată de procesarea deșeurilor.

Publicația științifică a oferit câteva descoperiri interesante. Deși impactul asupra mediului poate fi redus semnificativ prin repararea și reciclarea anvelopelor, reducerea amortizarii este de cea mai mare importanță.

3. Aspectul estetic

Cu metodele de îngrijire a anvelopelor prezentate în articolul nostru, poți scăpa de murdăria care decolorează anvelopele și jantele. În plus, puteți face pereții laterali strălucitori și negru de abanos. Pașii rapidi, rentabili și simpli înseamnă un adevărat tuning estetic.

îngrijirea anvelopelor

Cele mai importante elemente de îngrijire a anvelopelor

1. Curățarea jantelor și anvelopelor

Curățarea jantelor și anvelopelor este alfa și omega pentru îngrijirea anvelopelor. Este necesară curățarea regulată pentru ca materialele corozive de pe anvelopă să nu poată deteriora anvelopa și janta. Pe langa spalarea exteriorului, interiorul jantei are nevoie si de o curatare amanuntita la schimbarea anvelopelor. În partea greu accesibilă, în zig-zag, pe lângă praful și murdăria de pe drum, se lipește și praful de frână încăpățânat. În timpul schimbului anual de anvelope, urmați sfaturile de mai jos pentru un rezultat perfect.

Curățarea jantelor și anvelopelor pas cu pas:

  1. Așezați roțile îndepărtate într-o poziție plană pe o suprafață curată.
  2. Aveți grijă să purtați mănuși de protecție, mască și ochelari! Substanțele corozive pot fi utilizate în siguranță numai cu echipament de protecție adecvat.
  3. Utilizați un produs de curățat cauciuc și jante care poate fi achiziționat de la un magazin specializat! Pentru jantele sensibile, alegeți un produs cu PH neutru. Daca un astfel de produs nu este disponibil, alege produse degresante care pot fi folosite si pe suprafete din cauciuc!
  4. Folosind o perie pentru curățarea jantei, aplicați agentul de curățare și pe micile crăpături ale jantei! Merită să folosiți un burete pe interiorul roții.
  5. Clătiți janta cu apă.
  6. Repetați pașii de mai sus dacă este necesar!

Un produs de îngrijire a cauciucului poate fi folosit și după pașii de mai sus. Vom scrie despre asta în detaliu mai târziu în articol.

2. Depozitare cauciuc

Un alt aspect important al îngrijirii anvelopelor este depozitarea anvelopelor. În timp ce depozitarea profesională a anvelopelor poate proteja anvelopele de deteriorare, depozitarea în condiții suboptime poate provoca daune semnificative. Nu sunteți sigur despre pașii corespunzători pe care trebuie să îi luați atunci când depozitați anvelopele? Vă arătăm la ce merită să fiți atenți.

Pași pentru depozitarea cauciucului:

  1. Curățați bine anvelopele și jantele.
  2. Marcați poziția anvelopei când o scoateți.
  3. Alegeți o poziție de depozitare potrivită!
  4. Rotiți anvelopele scoase de pe jante la fiecare câteva luni!
  5. Acordați atenție condițiilor adecvate de depozitare a anvelopelor!
  6. Ai lăsat roata pe mașină? Creșteți presiunea în anvelope sau ridicați mașina!
  7. Înainte de reinstalare, verificați starea anvelopei!

 

3. Ingrijire cauciuc cu glicerina si silicon

Există puține întrebări la fel de divizoare pe tema îngrijirii cauciucului precum utilizarea glicerinei și a siliconului. Deși ambele materiale se găsesc în produsele mai multor producători, mulți experți nu recomandă utilizarea lor. Îngrijirea anvelopelor cu glicerină și silicon ajută la restabilirea culorii negre a anvelopelor prăfuite și decolorate. Conform promisiunilor producătorului, poate contribui la protecția împotriva fisurilor și a daunelor UV.

4. Spray de îngrijire a cauciucului, spumă și ulei

Îngrijirea cauciucului este unul dintre cele mai populare produse de curățare auto. Asemănător cu agenții de curățare a planșei de bord, agenții de curățare pentru cauciuc duc, de asemenea, la rezultate spectaculoase în câteva secunde. Disponibil sub formă de spray de îngrijire a cauciucului, spumă și ulei. Produsele oferă o protecție eficientă împotriva radiațiilor ultraviolete și a îmbătrânirii premature.

 Utilizarea spray-ului de îngrijire a cauciucului:

  1. Așezați roțile îndepărtate într-o poziție plană pe o suprafață curată.
  2. După curățarea jantei, aplicați îngrijirea anvelopei pe flancul anvelopei folosind un burete sau o cârpă din microfibră!
  3. Acoperiți întreaga zonă a anvelopei cu mișcări circulare!
  4. Produsele fără silicon oferă cauciucului o strălucire mătăsoasă!
  5. Nu este necesar să spălați materialul!

5. Inspecție tehnică regulată

La finalul listei de îngrijire a anvelopelor, trebuie să menționăm importanța inspecțiilor tehnice periodice. Recunoașterea multor defecte structurale necesită instrumente și expertiză speciale. Astfel, este aproape imposibil să identifici anumite erori acasă.