aprilie 28, 2024
Anvelope De iarnaAnvelope iarna / vara / toate sezoaneleSport cu motorToyo

Mad Mike Whiddett i-a arătat lui Max Verstappen cum să facă drifturi pe pneurile Toyo

Într-o mișcare neașteptată, diferitele lumi ale sporturilor cu motor s-au împletit atunci când simbolul curselor de drift „Mad” Mike Whiddett s-a angajat într-o misiune unică: să-l inițieze pe dublul campion mondial de Formula 1 Max Verstappen în arta driftului. Pilotul Oracle Red Bull Racing a învățat să facă drifturi cu mașina emblematică a legendei driftului, MADBUL, echipat cu anvelope Toyo Tires.

Verstappen cunoștea deja principiile driftului, dar a fost prima dată când a fost într-o mașină reală de drift. „Driftăm ușor ici și colo și cu blolidul meu de F1, dar nu ca ceea ce vom face astăzi. Vom vedea dacă abilitățile pe care le-am învățat de-a lungul anilor pot ajuta”, a spus pilotul Oracle Red Bull Racing. „Am condus mașini GT și mașini de raliu, dar nu mașini de drift.” Iar MADBUL nu este o mașină de drift oarecare – este una din cele mai cunoscute vehicule de drift din lume.

Pentru început, Mad Mike l-a instruit pe Verstappen să deseneze câteva donuts-uri, apoi niște opturi, urmate de un Scandi Flick. După o scurtă perioadă de acomodare Verstappen a stăpânit tehnicile de bază, parcurgând tur după tur în ”ceața” de fum de pneu degajată.

Foto: Patrik Lundin/Red Bull Content Pool

Pentru provocarea finală, Mad Mike a setat un arc de 100 de metri format din zece figurine de carton ale liderului echipei Oracle Red Bull Racing, Christian Horner. Fiecare manechin de hârtie avea o mână dreaptă uriașă pe care Mad Max trebuia să o atingă. „Am avut un instructor grozav”, spune Verstappen despre profesorul său. „Te simți bine să ai o voce lângă tine, o voce atât calmă, dar și suficient de energică. Chiar m-a înstruit și mi-a spus ce să fac. Cu siguranță mi-am îmbunătățit cunostințele și acum vreau să fac și mai mult!”

Iată ce s-a întâmplat când unul dintre cei mai buni piloți de curse din lume l-a întâlnit pe regele driftului: