aprilie 27, 2024
Anvelope De varaPirelli

Pirelli a prezentat trei pneuri P Zero la Festivalul de Viteză de la Goodwood

În calitate de partener exclusiv al evenimentului, Pirelli a lansat trei anvelope noi la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Noile anvelope fac parte din familia selectă P Zero.

Pirelli P Zero
Foto: Standul Pirelli dedicat noii generații de anvelope și celor trei anvelope noi: P Zero E, P Zero R și P Zero Trofeo RS.

Din 1986, P Zero este sinonim cu performanța și siguranța, jucând un rol proeminent în ceea ce privește omologările de la cei mai importanți producători auto din lume. Gama de anvelope P Zero evoluează constant pentru a satisface nevoile producătorilor și consumatorilor, cu un accent deosebit pe durabilitate și eficiență. Noile produse au fost dezvoltate datorită abordării Pirelli Eco-Safety Design, care utilizează metode și materiale inovatoare, inclusiv toate tehnologiile virtuale moștenite din experiența Pirelli în motorsport. Acest lucru ajută la depășirea compromisurilor inevitabile care sunt consecința naturală a cerințelor conflictuale în proiectarea anvelopelor.

P Zero E

Cel mai recent capitol începe cu noul Pirelli P Zero E, care combină tehnologia și sustenabilitatea și completează celelalte anvelope P Zero din gamă. Această anvelopă nouă a primit un rating triplu „A” în toate dimensiunile pentru toți parametrii măsurați de eticheta europeană a anvelopelor: rezistența la rulare, frânarea pe carosabil umed și zgomotul. Mai mult de 55% din materialele sale provin din materiale naturale sau reciclate, fapt verificat de agenția independentă Bureau Veritas. În plus, o analiză a ciclului de viață efectuată de Pirelli și certificată de Bureau Veritas arată o reducere cu 24% a emisiilor de CO2 în comparație cu generația anterioară de anvelope Pirelli. P Zero E dispune, de asemenea, de noua tehnologie Pirelli RunForward, care permite șoferilor să parcurgă aproximativ 40 de kilometri la o viteză maximă de 80 km/h după o pană.

P Zero E

P Zero R

Goodwood a văzut în premieră noua anvelopă Pirelli P Zero R: concepută pentru cele mai puternice supercar-uri, dar potrivită și pentru utilizarea de zi cu zi. Acest nou produs profită din plin de cooperarea strânsă dintre Pirelli și cei mai renumiți producători auto din lume, pentru care compania italiană furnizează anvelope special dezvoltate pentru fiecare model, cu caracteristici care răspund cerințelor actuale ale pieței. Pentru P Zero R, inginerii Pirelli au lucrat pentru a se asigura că anvelopa are un comportament progresiv, precum și performanțe excelente, fără a afecta manevrabilitatea în condiții umede și uscate, având rezistență la rulare înbunătățită.

P Zero Trofeo RS

Pirelli P Zero Trofeo RS reprezintă vârful de gamă în ceea ce privește performanța pe pistă. Trofeo RS este o anvelopă semi-slick omologată pentru utilizare rutieră, destinată în primul rând ca echipament original pentru hypercar-uri, cu o versiune unică dezvoltată pentru fiecare. P Zero Trofeo RS este un alt pas înainte în ceea ce privește performanța pe pistă, oferind performanțe mai line și o siguranță mai mare pe drumuri ude în comparație cu generația anterioară.

Gama P ZERO

Cele trei anvelope noi din gama Pirelli P Zero consolidează relația lor tradițională cu cele mai prestigioase mașini de pe piață datorită performanțelor ridicate și personalizării pentru a satisface nevoile producătorilor și utilizatorilor finali deopotrivă. Marca P Zero s-a născut în 1986 pentru a echipa Grupa B Lancia Delta S4, care a concurat în evenimentele mondiale de raliu, iar în anul următor Ferrari F40: primul hipercar din lume. Aceste trei produse noi completează acum o gamă largă care poate satisface nevoile diferite ale celor mai sportive automobile din fiecare sezon. În plus față de anvelopele de stradă, marca P Zero identifică, de asemenea, anvelope de înaltă performanță utilizate în Formula 1, Campionatul Mondial de Raliuri și cursele GT.

NewTyreGeneration

Fiecare dintre cele trei anvelope noi și-a făcut debutul la standul Pirelli de la Festivalul de Viteză de la Goodwood, reflectând spiritul de pionierat al Pirelli. Peste 150 de ani de dezvoltare s-au manifestat în produse de înaltă tehnologie, pasiune pentru motorsport, angajament față de artă și cultură și un nivel ridicat de atenție pentru sustenabilitate. Standul a inclus un Ducati Superleggera și o replică a motocicletei rutiere Trek Madone Racing echipată cu anvelope Pirelli. Lumea designului brandului a fost prezentată prin obiecte de artă unice născute ca urmare a cooperării strânse cu parteneri de renume.