aprilie 28, 2024
Anvelope De iarnaPirelli

Pirelli, partner oficial al F1 până în 2027

Implicarea Pirelli la apogeul motorsportului ­­­continuă – un laborator de testare în aer liber pentru noi soluții tehnice și de fabricație.

Parteneriatul va contribui, de asemenea, la creșterea sustenabilității F1: din 2024, toate anvelopele F1 vor fi certificate FSC. (Consiliul de administrare a pădurilor)

Pirelli și-a extins prezența în Formula 1 ca partener global de anvelope după ce Formula 1© și FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) au acceptat oferta pe trei ani a companiei italiene de anvelope, din 2025 până în 2027. În plus, există o opțiune din partea FIA și FOM de a prelungi parteneriatul pentru încă un sezon. Acest ultim acord, început cu un dosar tehnic primit de la FIA în iunie, a fost ratificat de FIA World Motor Sport Council, uramt de desemnarea Pirelli ca unic furnizor pentru campionatul FIA de Formula 1 și campionatele de Formula 2 și Formula 3.

Pana la sfarsitul celui mai recent contract (inclusiv o posibila prelungire), Pirelli va furniza pneuri F1 timp de 18 ani consecutivi, deschizand ultimul capitol in 2011. De-a lungul  epocii, Pirelli a fost în fruntea tuturor provocărilor tehnice cu care se confruntă motorsportul. De  la debutul Pirelli în 2011 la anvelope de  13 inci cu uzură ridicată la soluții hibride pentru 2014, anvelope mai late din 2017 și tranziția la dimensiunea actuală de 18 inci din 2022, Pirelli a reușit să îndeplinească toate cerintele cu produse fiabile în toate condițiile rutiere și meteorologice, în mod flexibil și în timp util.

Angajamentul Pirelli față de Formula 1, ca în toate formele de motorsport în care compania este prezentă de peste 110 ani și peste 350 de campionate la nivel mondial, reprezintă o oportunitate extraordinară de a inova și de a experimenta noi procese și tehnologii. Aceasta include inteligența artificială, toate cu scopul de a aduce tehnologia pe șosele.

Foto: Pirelli

Pirelli nu este doar un furnizor de pneuri pentru Formula 1, ci și un partener global pentru promovarea sportului la nivel mondial, datorită numeroaselor inițiative pe circuite și în afara lor. Acestea includ proiecte care vizează introducerea următoarei generații de tineri piloți în Formula 2 și Formula 3.

În plus, Pirelli susține obiectivele F1 de sustenabilitate a mediului, deoarece sportul s-a angajat să atingă emisii nete de carbon zero până în 2030. Împreună cu FIA și Formula 1, compania se află în fruntea cercetării și dezvoltării în inovare, atât la nivel sportiv, cât și tehnic, completând munca deja depusă  pentru reducerea emisiilor de CO 2 pe tot parcursul ciclului de viață al anvelopelor de Formula 1.

Ca o demonstrație suplimentară a activității de sustenabilitate Pirelli,  începând cu 2024, toate anvelopele utilizate în cursele Campionatului Mondial de Formula 1 FIA vor fi certificate FSC® (Forest Stewardship Council®)*. Certificatul FSC de gestionare a padurilor asigura trasabilitatea completa a materialelor forestiere de-a lungul lantului de aprovizionare si confirma faptul ca plantatiile de componente forestiere pentru anvelope sunt gestionate intr-un mod care pastreaza biodiversitatea si aduce beneficii comunitatii locale si lucratorilor si imbunatateste sustenabilitatea economica.

Marco Tronchetti Provera,  Vicepreședinte Executiv Pirelli:

„Suntem încântați să ne extindem prezența în Formula 1 și în alte campionate conexe. Pirelli a fost acolo când F1 s-a născut în 1950 și, cu această ultimă reînnoire, compania va prezentă în aproape două decenii ale erei moderne de Formula 1. Datorită impulsului Liberty Media și sprijinului FIA, sportul se confruntă cu o perioadă de creștere extraordinară atât în ceea ce privește audiența, cât și expansiunea globală și, de asemenea, își crește numărul de adepți în rândul generațiilor mai tinere. Inovația și tehnologia sunt codificate  în ADN-ul Pirelli,  iar Formula 1 este laboratorul perfect în aer liber, unde nu numai că putem încerca să testăm noi soluții tehnice, ci și să accelerăm procesele noi de cercetare, dezvoltare și producție în producția de anvelope. Aș dori să mulțumesc tuturor celor de la Pirelli pentru angajamentul lor pasionat și munca de calitate de-a lungul anilor, care va continua pe măsură ce continuăm această alianță împreună. Angajamentul nostru față de sustenabilitate este la fel de puternic, după cum reiese din certificarea FSC, care va fi introdusă pentru anvelopele noastre F1 începând cu anul viitor. A fi în elita motorsportului cel puțin până în 2027 adaugă o altă dimensiune importantă a valorii companiei noastre.”

Mohammed Ben Sulayem, președintele FIA:

Pirelli operează la cel mai înalt nivel al motorsportului de mulți ani și sunt încrezător că vor continua să ofere inovație și excelență pe scena mondială. Formula 1 reprezintă o provocare unică pentru furnizorul de  anvelope, iar Pirelli a  demonstrat un angajament deosebit de a produce anvelope care îndeplinesc cerințele extreme ale acestor vehicule incredibile. Aș dori să mulțumesc Pirelli pentru sprijinul său continuu pentru motorsport, nu numai în Formula 1, ci și în multe alte campionate și categorii la toate nivelurile. Munca va continua în următorii ani pentru a face pași suplimentari în ceea ce privește performanța și sustenabilitatea, iar Pirelli este ferm angajat față de ambele obiective.”

Stefano Domenicali, președinte și CEO al F1:

„De la revenirea în 2011, Pirelli a fost  un partener neprețuit, susținând Formula 1 cu noi generații de tehnologie și specificații tehnice și oferind anvelope care permit curse fantastice pentru fanii noștri. Angajamentul companiei față de calitate, inovație și cunoașterea profundă a sportului nostru va fi vital în următorii ani, pe măsură ce ne apropiem de noile reglementări în 2026, iar activitatea de sustenabilitate a Pirelli, evidențiată de certificarea FSC, ne va asigura că vom continua să lucrăm împreună pentru obiectivul nostru comun Net Zero 2030. „