aprilie 24, 2024
curiozitateService

Îndrumar de repararea anvelopelor: iată ce ar trebui să știți despre repararea anvelopelor

Obiectele străine ascuțite găuresc banda de rulare și cauzează adesea deteriorarea cauciucului. Din fericire, anvelopele dezumflate și deteriorate pot fi adesea salvate și reparate. Folosind metode care oferă o soluție permanentă, puteți evita cumpărarea de anvelope noi și producerea de deșeuri inutile. În articolul nostru de reparații anvelope, vă prezentăm ce opțiuni de service sunt disponibile!

Avantajele reparației anvelopelor

1. Economie

Ca rezultat al reparației cu succes a anvelopelor, anvelopele deteriorate devin din nou utilizabile. Astfel, nu este necesar să cumpărați un set nou de anvelope. Costul serviciului este de obicei semnificativ mai mic decât achiziționarea de anvelope noi. În acest fel, puteți economisi zeci de lei cu repararea anvelopelor.

2. Amprenta ecologică mai mică

Considerați că este important să vă minimizați amprenta ecologică? Atunci ar trebui să alegeți reciclarea și repararea anvelopelor în loc să cumpărați anvelope noi. Un studiu din 2019 publicat de Universitatea de Tehnologie din Lublin a examinat impactul asupra mediului al roții mașinii folosind metoda de evaluare a ciclului de viață. În timpul evaluării ciclului de viață (LCA), a fost analizat impactul asupra mediului al anvelopelor pe întregul ciclu de viață al produsului. Conform constatărilor cercetării, reciclarea roții deteriorate a redus semnificativ efectele negative asupra mediului.

3. Viteza

Repararea anvelopelor este o sarcină de service de rutină care poate fi efectuată rapid. Spre deosebire de problemele tehnice complexe, repararea perforației poate fi efectuată în doar 1 oră. Dacă doriți să evitați să stați la coadă, rezervați o programare online la oricare dintre atelierele rețelelor de service la nivel național!

Repararea defectelor anvelopei pe suprafața de rulare

Condiția pentru repararea deteriorării suprafeței de rulare este ca deteriorarea să fie mai mică de 6 milimetri în diametru și situată pe suprafața de rulare. O altă condiție este ca structura interioară a anvelopei să fie intactă. În cazul deteriorării suprafeței de rulare, putem vorbi de reparații externe și interne. Care este diferența? Vă vom arăta!

  • Reparația externă a anvelopelor oferă o soluție temporară și este o metodă aplicabilă anvelopelor agricole . Reparația, care se poate face în câteva minute, folosește fire de cauciuc și un dispozitiv numit ghidaj de fir. La locul deteriorării cauzate de un obiect străin, o parte a cauciucului este îndepărtată folosind un burghiu manual. După aceea, firele de cauciuc sunt filetate în ghidajul firului. În acest pas, fie sunt folosite fire pre-imfundate, fie firele sunt scufundate în lipici înainte de filetare. Apoi ghidajul de fibre și fibrele sunt introduse în orificiul cauzat de rănire. După aceea, ghidajul de fibre este scos și, ca ultimă etapă, capetele fibrelor proeminente sunt tăiate. În cele din urmă, cauciucul poate fi umflat și utilizat.
  • Repararea anvelopelor interioare este o soluție permanentă, dar este mai scumpă și durează mai mult. Etapele reparației interne a anvelopelor: demontarea anvelopei, curățarea, forarea, repararea anvelopelor cu ciupercă, tăierea ciupercii proeminente, reasamblarea anvelopelor.
repararea anvelopelor

Întrebări frecvente

Repararea anvelopelor auto este sigură?

Da, repararea anvelopelor auto este sigură dacă este efectuată de un profesionist experimentat și calificat. Nu recomandăm repararea anvelopelor auto acasă sub nicio formă.

Prețul reparației anvelopelor vs. anvelopă nouă: pe care să aleg?

Merită să reparați o anvelopă deflată sau să cumpărați un set nou de anvelope? Acesta este primul gând al multor oameni după ce au observat o anvelopă pe pană (depresurizată). Pentru a răspunde la aceasta, merită să luați în considerare următoarele:

  • Durata de viață a anvelopei: Dacă setul de anvelope este la sfârșitul duratei de viață și înlocuirea anvelopei este la timp, atunci nu merită să alegeți reparația.
  • Costul serviciului și prețul unui set de anvelope noi: puteți folosi anvelopa câțiva ani? În acest caz, merită să comparați prețul noului set de anvelope și taxa de service!

Este important de menționat, însă, că defectul anvelopei nu poate fi reparat în toate cazurile, situația specifică decide dacă este necesară achiziționarea unei anvelope noi.

Puteți repara o anvelopă perforată acasă?

Nu se poate face. Reparația anvelopelor este o sarcină de reparații care necesită experiență, calificări și experiență. Asigurați-vă că contactați un specialist pentru a repara înțepătura!