aprilie 18, 2024
Anvelope De iarnaAnvelope De varaBază de cunoștințe

3+1 motive pentru care anvelopele de vară ar trebui evitate iarna

Folosirea anvelopelor de vară în sezonul geros și înghețat poate avea multe dezavantaje și pericole: poate reduce eficiența consumului de combustibil, poate deveni excesiv de dur și rigid, poate crește riscul de alunecare și derapare. Afla 3+1 motive pentru care anvelopele de vara ar trebui evitate iarna!

Cele mai importante diferențe dintre anvelopele de iarnă și cele de vară

Înainte de a prezenta motivele pentru care anvelopele de vară sunt o alegere proastă iarna, este timpul să spunem câteva cuvinte despre diferențele dintre anvelopele de sezon. Am adunat mai jos cele mai importante diferențe.

Performanţă

Producătorii optimizează anvelopele pentru condițiile meteo tipice sezonului. Astfel, se poate afirma în general că anvelopele de iarnă sunt capabile să ofere performanțe mai mari pe suprafețele de drum înghețate și înzăpezite decât anvelopele de vară. Dacă conduceți într-un stil sportiv, călătoriți pe distanțe lungi iarna și de multe ori sunteți nevoiți să frânați brusc, cu siguranță ar trebui să alegeți anvelopele de iarnă în locul anvelopelor all-season .

Utilizarea materialului

O altă diferență este utilizarea materialelor. Datorită conținutului mai mare de silice, anvelopele de iarnă își pot menține elasticitatea chiar și în lunile reci și în condiții geroase, scurtând astfel distanța noastră de frânare.

Suprafața benzii de rulare

Datorită lamelelor formate în blocurile segmentate ale benzii de rulare, anvelopele de iarnă oferă un plus de aderență chiar și pe drumurile acoperite cu zăpadă și gheață. Aceasta are multe avantaje:

  • distanta de franare mai scurta,
  • risc redus de derapare și alunecare,
  • manevrabilitate mai mare.
anvelopa de vara iarna

3+1 motive pentru care anvelopele de vară ar trebui evitate iarna

După ce am prezentat diferențele dintre anvelopele de iarnă și cele de vară și reglementările relevante, este timpul să vedem de ce anvelopele de vară sunt o idee proastă iarna. Cele mai semnificative dezavantaje sunt prezentate mai jos.

1. Amortizare

Anvelopele de vara sunt mai mult amortizate iarna. Compoziția materialului și modelul benzii de rulare ale anvelopelor de vară nu sunt potrivite pentru conducerea pe timp de iarnă. Dacă utilizați anvelope de vară când temperatura medie este sub 7°C, rata de uzură crește semnificativ.

Consecințele negative ale acestui lucru:

  • adâncimea profilului anvelopei scade mai repede ,
  • timpul de a cumpăra anvelope noi va veni mai devreme,
  • crește amprenta ecologică asociată transportului.

2. Securitate

Unul dintre cele mai semnificative dezavantaje este scăderea siguranței în trafic. Pe baza rezultatelor testelor independente, se poate afirma că anvelopele de vară iarna:

  • distanta de franare mai mare,
  • risc mai mare de derapare,
  • risc mai mare de acvaplanare și
  • înseamnă mai puțin controlabile.

Evitați utilizarea anvelopelor de vară iarna pentru a conduce în siguranță. Vă recomandăm să acționați responsabil și să alegeți anvelopele potrivite pentru sezon!

3. Costuri

Știați că anvelopele de vară au un efect negativ asupra eficienței consumului de combustibil atunci când sunt folosite iarna? Nu numai presiunea în anvelope , ci și utilizarea anvelopelor potrivite pentru sezon pot ajuta la reducerea costurilor de transport. Un alt beneficiu financiar este reducerea uzurii menționate mai sus. Nu uitați: amortizare mai lentă, viață utilă mai lungă a produsului.

+1 motiv: călătorie

În majoritatea țărilor cu o climă mai rece, folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie între noiembrie și martie conform legii. Dacă plănuiți un tur sau o recreere de iarnă, anvelopele de vară nu trebuie folosite iarna. În unele țări, poate duce la o amendă de câteva sute de euro.

Cauciucuri de vara iarna? Mai degrabă o anvelopă de patru sezoane!

Nu vrei să te deranjezi cu schimbările sezoniere ale anvelopelor? Atunci decideți-vă asupra anvelopei de patru sezoane! Pentru cine este alegerea optimă? Vă vom arăta!

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt o alegere excelentă dacă:

  • conduceti mai ales în oraș,
  • respectați limitele de viteză,
  • evitati stilul de condus sportiv,
  • nu conduceți pe drumuri extrem de înzăpezite și înghețate,
  • distanța medie anuală de condus este mica.

Alegeți din gama noastră de anvelope de iarnă!