aprilie 25, 2024
AnvelopeAnvelope De iarnaAnvelope De varaInovaţieUncategorized

Anvelope eficiente din punct de vedere energetic

Deși autoturismele electrice au deja o istorie veche un secol, dezvoltatorii s-au ocupat mai mult de acționarea electrică numai în ultimele decenii. Piața este din ce în ce mai entuziasmată de inovațiile din acest domeniu, iar mașinile electrice și hibride par să aibă un viitor mare, astfel încât producătorii de anvelope pun un accent din ce în ce mai mare pe dezvoltarea unei game de anvelope potrivite.

Autoturismele electrice și hibride solicită anvelope speciale. În procesul de dezvoltare, producătorii de anvelope iau în considerare multe aspecte care pot face conducerea autovehiculelor mai eficientă și mai sigură. În zilele noastre, fiecare producător important se străduiește să răspundă cerințelor privind anvelopele de iarnă și de vară, astfel încât gama se extinde constant.

Odată cu introducerea etichetei energetice, în special a standardelor de emisii de mediu și poluanți și creșterea prețurilor la energie, este esențial ca anvelopele folosite pe autoturismele de electrice și hibride să respecte se asemenea standardele respective. Deoarece aceste mașini au o rază de acțiune momentan limitată în regimul de funcționarea electrică, o anvelopă cu rezistență redusă la rulare reduce consumul de energie al mașinii. Din acest motiv, roțile mașinilor electrice și hibride au un diametru mai mare și sunt mai înguste, ceea ce este avantajos chiar și în condițiile de iarnă și au o structură de construcție specială, neconvențională.

Structura interioară solidificată reduce deformarea cauciucului în timpul rulării, ceea ce are un efect pozitiv asupra rezistenței la rulare. Cu toate acestea, datorită cuplului mai mare, trebuie asigurată aderența și rezistența la abraziune corespunzătoare. Aceasta din urmă este, de asemenea, o considerație importantă din punct de vedere al mediului, dar rezistența mai mare la uzură a fost obținută anterior printr-un amestec mai dur care a afectat experiența de conducere, aderența și a avut ca și consecință zgomotul crescut la volan.

Pe lângă rigidizare, la anvelopele de ultimă generație se folosesc amestecuri speciale de materiale care garantează o adeziune adecvată cu caracteristici bune de uzură. Producătorii au fost constrânși să dezvolte un produs final care să combine o adeziune corespunzătoare, rezistență scăzută la rulare, durată lungă de viață, emisii reduse de zgomot care garantează o utilizare sigură și performanțe de acționare adecvate chiar și pentru un model electric de înaltă performanță. După o ofertă redusă de câțiva ani în urmă, mulți producători mari oferă astăzi deja anvelope electrice și hibride specializate, iar în urmă cu câțiva ani, anvelopele de iarnă au fost puse de asemenea la dispoziție.

In oferta Abroncs Kereskedőház sunt accesibile deja și anvelopele Michelin, Nexen, Continental și Kumho dezvoltate pentru autovehicule electronice. De exemplu, acesta din urmă a lansat modelul Wattrun VS31, care este cu 25% mai ușoară decât anvelopele standard pentru autovehicule și oferă o aderență excepțională pe suprafețe umede.