aprilie 26, 2024
AnvelopeAnvelope De iarnaFalkenTeste cauciucuriUncategorized

Test anvelope de iarnă – la acelasi nivel Falken și Michelin!

ADAC, împreună cu ÖAMTC, au examinat în detaliu anvelopele de iarnă și în acest an pentru a afla care sunt cele mai bune alternative pentru achiziționarea unei anvelope noi de iarnă. De această dată Dunlop a câștigat competiția profilelor, dar au existat o mulțime de surprize la proba din septembrie.

Deținătorii responsabili de autovehicule caută teste care pot fi de directivă și îi ajută să decidă ce anvelopă de iarnă să folosească iarna viitoare. Decizia este ajutată de teste ale diferitelor organizații profesionale, dintre care unul dintre cele mai așteptate în fiecare an sunt rezultatele examinărilor efectuate de ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) sau ale Asociației Germane a Automobilelor.

Specialiștii au examinat anvelopele autoturismelor și autoutilitarelor mici, dar rezultatele recente au fost atât de deprimante, încât chiar și nemții au fost surprinși. Doar anvelopele Continental, Pirelli și Michelin au fost considerate „bune” în ceea ce privește dimensiunea anvelopelor pentru autoutilitare, dar multe au „alunecat” complet la test.

S-au născut rezultate mult mai promițătoare în categoria 185/65 R15 T, anvelopele de iarnă pentru autoturismele mai mici au fost testate cu ajutorul unui autoturism VW Polo roșu. Un număr de 16 anvelope au fost testate de către tehnicienii ADAC / ÖAMTC și, deși în cadrul liderilor de piață rezultatele nu au fost surprinzătoare, este de remarcat faptul că în categoria medie au terminat cu rezultate identice anvelopele Falken Eurowinter de modelul HS01 și Michelin Alpin de modelul A4.

ADAC / ÖAMTC 2019 TOP10 – categoria 185/65 R15 T:

  1. Dunlop Winter Response 2
  2. Kleber Krisalp HP 3
  3. Pirelli Cintauro Winter
  4. Continental WinterContact TS860
  5. Hankook Winter i*cept RS2
  6. Michelin Alpin A4
  7. Falken Eurowinter HS01
  8. Vredestein Snowtrac 5
  9. Goodyear UltraGrip 9
  10. Nokian WR D4