aprilie 18, 2024
AnvelopeAnvelope iarna / vara / toate sezoaneleContinentalInovaţie

ContiRe. Tex – anvelopă din plastic reciclat?

În fiecare minut, 1 milion de sticle de plastic sunt aruncate în întreaga lume, iar doar jumătate din acestea sunt reciclate.

Continental a găsit o modalitate de a transforma deșeurile de plastic într-un material reciclabil pentru anvelope. ContiRe.Tex este o tehnologie folosită pentru extragerea materiei prime pentru carcasă din plastic reciclat.

Cum pot fi folosite materialele reciclate pentru anvelopele premium?

Cu tehnologia ContiRe.Tex, Continental se străduiește să facă producția, utilizarea și reciclarea mai eficiente din punct de vedere energetic și mai ecologice. Producătorul a făcut un pas mai aproape de anvelopele fabricate din materiale 100% reciclate sau durabile.

Materialul care ar fi incinerat în incinerator, aruncat in ocean sau depozit: „Tex” înseamnă material textil, în acest caz fibră de poliester de calitate reciclată cu polietilen tereftalat (PET).

Fibra este produsă mecanic fără intervenția unor etape chimice intermediare. Procesul implică separarea manuală a sticlelor și capacelor, urmată de curățarea mecanică, mărunțirea și prelucrarea în granule de plastic, care sunt în cele din urmă filate în fibrele de poliester folosite pentru a face anvelopele noastre durabile.

Sticlele PET sunt colectate numai din regiunile fără circuit închis de reciclare. Un set de mașini standard utilizează 40 de sticle PET reciclate (ContiRe.Tex folosește 9 până la 15 sticle PET per anvelopă, în funcție de dimensiunea anvelopei).

Deșeurile de plastic din viața noastră de zi cu zi sunt materia primă pentru producția de mâine

ContiRe.Tex înlocuiește complet poliesterul convențional utilizat în mod normal pentru construcția anvelopelor și este la fel de durabil ca și anvelopele fabricate în mod tradițional. Cablurile textile înglobate în anvelopă sunt proiectate să absoarbă forța presiunii interne și să rămână stabile dimensional chiar și la sarcini mari și temperaturi ridicate.

ContiRe.Tex și-a demonstrat cu succes performanța cu anvelopa de curse Continental CrossContact Extreme E în condiții extreme în cel de-al doilea sezon al Extre E Racing. Concursul a început în februarie 2022 și continuă pe tot parcursul anului. În plus, pentru prima dată în Turul Franței din acest an, vehiculele auxiliare vor fi echipate cu anvelope care încorporează tehnologia ContiRe.Tex. Anvelopele ContiRe.Tex pot fi distinse de anvelopele fără ContiRe.Tex printr-un logo special imprimat pe peretele lateral, care spune: „Conține material reciclat”.

ContiRe. Tex

Eforturi pentru un angajament pentru durabilitate

  • Continental consumă cu 55% mai puțină apă și cu 17% mai puțină energie decât anvelopa medie produsă
  • Se preconizează reducerea cu încă 20% până în 2030
  • De la sfârșitul anului 2020, electricitatea de la rețeaua achiziționată pentru site-urile noastre de producție de anvelope din întreaga lume a fost neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon datorită achiziției certificatelor de performanță energetică.
  • Continental este membru al inițiativei RE100, care se angajează să transforme energia electrică utilizată în afaceri în energie regenerabilă.
  • Până în 2040, producția de anvelope a Continental va fi neutră din carbon
  • Ne străduim să obținem o neutralitate climatică completă de-a lungul întregului nostru lanț valoric până în 2050
ContiRe. Tex

Achiziționează anvelope de la cea mai sigură sursă de aprovizionare, în cel mai simplu mod posibil: anvelonet.ro magazinul tău online pentru anvelope!