aprilie 28, 2024
Anvelope De varaFalkenSport cu motor

Echipa Falken este în frunte pe Nürnburgring


Echipa Falken Motorsports a terminat în top 10 la ADAC TotalEnergies 24 Hours de la Nürburgring în acest weekend. Echipa s-a confruntat cu multe provocări.

Numărul de spectatori a ajuns la 235.000 în timpul celei de-a 51-a ediții ADAC TotalEnergies 24 Hours, desfășurată pe Nürburgring. Competiția, care s-a desfășurat în condiții complet uscate, neobișnuite pentru regiunea Eiffel, a oferit distracție incitantă și multe evenimente.

Nürburgring calificare 24 de ore

Calificările au mers conform planului pentru Falken. Nico Menzel (#44) a finalizat combinația de 25,378 km Nürburgring Grand Prix și Nordschleife în 8:11,211 minute pentru a-și asigura locul șase pe grilă pentru el și pentru colegii de echipă Joel Eriksson, Tim Heinemann și Martin Ragginger ca primii clasați la Zuffenhausen, reprezentând o marcă de mașini sport. Mașina soră numărul 33, cu Klaus Bachler, Sven Müller și Alessio Picariello la volan, a terminat pe locul 14 pe grilă cu un timp de 8:12.599.

Cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Multă vreme în prima treime a cursei, mașina #44 a fost la fel de aproape de față ca cel mai bun Porsche, ocupând temporar locul trei. Cu toate acestea, în jurul miezului nopții, s-a ciocnit de un concurent depășit, făcându-l să se rotească. După aceea, mașina a avut nevoie de o scurtă reparație. La sfârșitul urmăririi de 24 de ore, patrulea dintre Menzel / Eriksson / Heinemann / Ragginger a terminat pe locul 10.

Falken – Nürburgring 24h

Pentru mașina #33, cursa a fost și mai furtunoasă. O coliziune în primele etape a provocat o pierdere de timp inițial, dar după o recuperare impresionantă, 911 a revenit rapid în top 15. În jurul orei 3:30 a.m., Falken Porsche s-a ciocnit din nou cu o mașină mai lentă în timp ce depășea și s-a izbit de bariera de bandă. Acesta a fost sfârșitul cursei pentru Bachler / Müller / Picariello.

„Obiectivul nostru a fost să terminăm în top 5, ceea ce ar fi fost posibil având în vedere performanța mașinilor noastre. Din păcate, de data aceasta nu am avut noroc”, a concluzionat Markus Bögner, vicepreședinte executiv și director general al Falken Tyres Europe GmbH. „Mulțumim partenerului nostru, Schnabl Engineering, pentru munca excelentă în pregătirea mașinii, precum și celor 300 de oaspeți mulțumiți, alături de care am avut un weekend de neuitat”.