aprilie 25, 2024
Anvelope De varaKumho

Norbert Michelisz, debut fulminant în Kumho TCR Word Tour

Norbert Michelisz a făcut istorie TCR câștigând prima rundă a Kumho TCR World Tour la Autódromo do Algarve din Portimão. În prima cursă, a terminat pe podium cu Mikel Azcona și Rob Huff din echipa BRC Hyundai. În TCR Europa, John Filippi a înscris puncte maxime, Kobe Pauwels a terminat pe locul doi, iar Tom Coronel a terminat pe locul 3.

Cursa Kumho TCR Word Tour

Norbert Michelisz a început bine și a condus plutonul din prim tura, urmat îndeaproape de Azcona, Huff și Frédéric Vervisch.

A urmat o cursa fana evenimente speciale, fara schimbari de pozitii intre lideri.

Singura schimbare în ultimele etape ale cursei a venit în ultimul tur, când Dušan Borković l-a depășit pe Viktor Davidovski pe locul 4. Nu au fost alte modificări, așa că cursa s-a încheiat în ordinea în care a început. Michelisz și Azcona au ocupat primele două locuri pentru BRC Hyundai, în timp ce Huff și Vervisch au terminat pe locul trei și al patrulea pentru Team Audi Sport Comtoyou. Girolami a ajuns pe locul 5 cu noua Honda.

În TCR Europa, Filippi a marcat maxim 40 de puncte pentru a lua un avans de 3 puncte în campionat față de Pauwels, care l-a depășit pe Coronel pe locul doi.

Sursa: Facebook

Norbert Michelisz

Michelisz: „Este un sentiment fantastic să încep o nouă eră și un nou sezon ca acesta, nu aș putea fi mai fericit. Mașina mea a funcționat grozav în calificări și acum în cursă. Startul nu a fost atât de ușor, deoarece luminile s-au stins foarte repede, așa că nu eram pregătit, dar toți ceilalți păreau surprinși de startul rapid. Până la urmă, am știut că dacă pot rămâne în față, atunci jumătate din treabă era făcută. Am adoptat o abordare conservatoare a barierelor și am fost atent la anvelopa stângă față în primele două ture, apoi, când m-am așezat, am început să împing.”

Portimão – Cursa 1 la general

1. Norbert Michelisz (BRC Squadra Corse, Hyundai Elantra N), 12 tururi

2. Mikel Azcona (BRC Squadra Corse, Hyundai Elantra N), 0,705

3. Rob Huff (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 1.005

Portimão – Cursa 1 TCR Europa

1. John Filippi (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 12 ture

2. Kobe Pauwels (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 4.973

3. Tom Coronel (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 6.283

Puncte campionat – TCR World Tour

1. N. Michelisz, 45 puncte; 2. M. Azcona, 35; 3. R. Huff 30

Puncte campionat – TCR Europe

1. J. Filippi, 45 puncte; 2. K. Pauwels, 42; 3. T. Coronel, 40